10/10/11

DIY: Πως να στολίσεις τα παλιά σου παπούτσια με γκλίτερ!




Όταν κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα μας, βρίσκουμε πάντα κάποια παπούτσια που έχουν φθορές όπως γδαρσίματα, παπούτσια που δεν μας αρέσει πλέον το χρώμα τους ή ακόμη που βαρεθήκαμε να τα φορέσουμε για ακόμη μια σεζόν.

Φέτος η μόδα θα έχεις καταλάβει ότι έχει λάμψη! Όχι μόνο ρούχα με παγιέτες αλλά και τα παπούτσια με γκλίτερ θα φορεθούν και φέτος.

Έτσι λοιπόν θα δεις έναν τρόπο πως να μετατρέψεις ένα παλιό ζευγάρι παπούτσια, για παράδειγμα γόβες , σε ολοκαίνουργιες, μοδάτες και εντυπωσιακές glitter-γόβες!


Θα χρειαστείς :

Γυαλόχαρτο (Αν δεν έχεις γυαλόχαρτο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λίμα νυχιών που δεν χρησιμοποιείς)

Γκλίτερ -χρυσόσκονη

Βενζινόκολλα σε υγρή μορφή

Ένα πινέλο (προτίμησε ένα μικρό πινέλο, ακόμη και ένα παλιό πινέλο μακιγιάζ μπορεί να κάνει δουλειά)

Σπρέι βενζινόκολλας ή σπρέι καθαρό ακρυλικό βερνίκι

Διαδικασία.

Άπλωσε μια εφημερίδα στην επιφάνεια που θα δουλέψεις.

Αρχικά, τρίβεις όλη την επιφάνεια του παπουτσιού με το γυαλόχαρτο ή την λίμα. Με αυτόν τον τρόπο η επιφάνεια του παπουτσιού θα είναι έτοιμη να δεχθεί την κόλλα.

Στην συνέχεια με το πινέλο απλώνεις την κόλλα στο παπούτσι στα σημεία που θα καλύψεις με το γκλίτερ! Πρόσεξε να μην αφήσεις κενά.

Πάρε το γκλίτερ που θα χρησιμοποιήσεις και ρίξε πάνω στο παπούτσι. Τίναξε το παπούτσι ελαφρά για να φύγει το περίσσευμα της χρυσόσκονης και πίεσε ελαφρά με τα δάκτυλα σου το γκλίτερ για να κολλήσει πάνω στην επιφάνεια του παπουτσιού.

Άφησε να περάσει ο χρόνος που χρειάζεται για να στεγνώσει η κόλλα τελείως.

Τέλος, ψέκασε από απόσταση με την κόλλα σε σπρέι την επιφάνεια του παπουτσιού για να σταθεροποιηθεί το γκλίτερ, ώστε όταν το φοράς να μην ξεκολλήσει και να αδιαβροχοποιηθεί η επιφάνεια του.

Τώρα τα παπούτσια σου είναι έτοιμα και λαμπερά!!
Για να τα φορέσεις, άσε αρκετές ώρες να περάσουν για στεγνώσει πολύ καλά η κόλλα! Σου προτείνω να τα φορέσεις μετά από μια μέρα!


Παρατηρήσεις.

1. Τα Γκλίτερ-χρυσόσκονη αλλά και τις κόλλες μπορείς να προμηθευτείς εύκολα από τα μαγαζιά με χαρτικά.

2. Μπορείς να αναμείξεις 2 ή 3 διαφορετικές αποχρώσεις γκλίτερ για να φτιάξεις το χρώμα που σου αρέσει.

3. Αν θέλεις μπορείς να καλύψεις όχι όλο το παπούτσι με γκλίτερ αλλά μόνο κάποια μέρη του, πχ, το τακούνι και την μύτη του παπουτσιού! Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποίησε ταινία για καλύψεις το μέρος που δεν θέλεις να καλύψεις με γκλίτερ!


Δες ένα βίντεο που περιγράφει την διαδικασία.