9/11/10

Η περιποίηση του δέρματος τον χειμώνα!

Το δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες τον χειμώνα από ότι το καλοκαίρι και αυτό δεν ισχύει μόνο εξαιτίας των διαφορετικών καιρικών συνθηκών ,αλλά και λόγω των διαφορετικών συνηθειών που έχουμε αυτήν την εποχή.Όπως ακριβώς αλλάζουμε τις ενδυματολογικές μας επιλογές ,έτσι πρέπει να αλλάζουμε και τις συνήθειες μας στον τρόπο περιποίησης του δέρματος.
Συνοπτικά υπάρχουν 9 βήματα-συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να προστατεύσουμε και να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας την χειμερινή περίοδο.
  • Αρχικά αντικαθιστούμε την χρήση προϊόντων κατά της λιπαρότητας και μάσκες πίλινγκ με προϊόντα και μάσκες ενυδάτωσης. Ανάλογα του τύπου δέρματος της κάθε γυναίκας θα βρει και την κατάλληλη βαθμίδα ενυδάτωσης. Είναι λάθος το να στεγνώνουμε το δέρμα από την λιπαρότητα τον χειμώνα όταν η επιδερμίδα έχει ανάγκη να αμυνθεί κατά της αφυδάτωσης που προκαλεί το κρύο


  • Το καλοκαίρι καταναλώνουμε αρκετά υγρά λόγω της εφίδρωσης. Αυτό όμως πρέπει να γίνει και χειμερινή συνήθεια! Πρέπει να καταναλώνουμε νερό καθημερινά για ενυδατώνουμε και για να έχουμε άμυνα κατά της αφυδάτωσης.

  • Όσο και αν είναι δελεαστικό ένα ζεστό μπάνιο τον χειμώνα προτιμήστε ,όπως και το καλοκαίρι, χλιαρό νερό. Το καυτό νερό αφαιρεί την υγρασία του δέρματος και συντελεί στην αφυδάτωση

  • Μετά το ντους χωρίς να στεγνώσετε το σώμα απλώστε ένα ενυδατικό έλαιο. Με αυτόν τον τρόπο φυλακίζουμε την υγρασία του ,ενώ παράλληλα τα ενυδατικά συστατικά του εισχωρούν στο δέρμα.

  • Το πρόσωπο μας είναι ακριβώς όπως ένα κρύσταλλο, που για να λάμπει χρειάζεται σωστό γυάλισμα. Όσα περισσότερα νεκρά κύτταρα βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας τόσο περισσότερο θαμπή φαίνεται. Χρειαζόμαστε λοιπόν απολέπιση για να διατηρήσουμε την φρεσκάδα και την λάμψη,ώστε το πρόσωπο να φαίνεται νεανικό.Προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού με βάση το γλυκολικό οξύ και όχι τα επιθετικά scrub που τις περισσότερες φορές ερεθίζουν το δέρμα.

  • Αντηλιακή προστασία και τον χειμώνα! Ακόμη και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος να χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακό. Υπάρχουν στο εμπόριο πλέον ενυδατικές κρέμες ημέρας και foundation με αντηλιακό δείκτη προστασίας.

  • Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή να ακολουθήσουμε θεραπείες κατά των διχρωμιών του προσώπου (πανάδες) που δημιουργούνται από την υπερέκθεση στον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή από ορμονικές μεταβολές.Πάντα με την συμβολή δερματολόγου βρίσκουμε την κατάλληλη θεραπεία.

  • Χρησιμοποιήστε ειδικό λάδι για το πρόσωπο για να καταπολεμήσετε την θαμπάδα αλλά και να ενυδατώσετε σε βάθος την επιδερμίδα. Υπάρχουν στην αγορά αντιρυτιδικά και επανορθωτικά λάδια που εκτός από τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν, τρέφουν και αυξάνουν την αντοχή της επιδερμίδας.

  • Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή για να λαμβάνεται τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός και το δέρμα! Η κακή διατροφή έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην επιδερμίδα! Καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά της εποχής.Δεν πρέπει να τρώμε φρούτα και σαλάτες μόνο το καλοκαίρι,αλλά να συνεχίζουμε την κατανάλωση τους και τον χειμώνα. Η μεσογειακή διατροφή είναι το μεγάλο μυστικό για να μείνουμε πάντα νέες!