14/12/10

Ισιωτική μαλλιών με κερατίνη. Brazilian Blowout Keratin Hair Treatment.

Μια νέα μέθοδος ισιωτικής μαλλιών που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Αμερική αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες,έχει καταφθάσει πλέον και στην Ελλάδα πριν μερικούς μήνες. Η διαφοροποίηση από την κλασσική μέθοδο ισιωτικής είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά άρα δεν καταστρέφει το μαλλιά. Αντίθετα μάλιστα ,επειδή η θεραπεία γίνεται με κερατίνη, τα μαλλιά εκτός από ίσια,τρέφονται σε βάθος και αποκτούν λάμψη και μια υγιή εικόνα,ενώ παράλληλα δεν φριζάρουν.

Η νέα μέθοδος ονομάζεται Brazilian Keratin,αφού εμπνεύστηκε αρχικά στην Βραζιλία,εκεί που οι γυναίκες λόγω των πολύ σγουρών μαλλιών τους είχαν ταλαιπωρηθεί από τη κλασσική χημική μέθοδο της ισιωτικής!

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για την θεραπεία ισιωτικής Brazilian Keratin Treatment απαντάω σε κάποια ερωτήματα που έστειλε σε email μια αναγνώστρια της Μοντέρνας Σταχτοπούτας.


Πως εφαρμόζεται στα μαλλιά η κερατίνη;

Η διαδικασία έχει ως εξής:
Αρχικά λούζεστε με ένα ειδικό σαμπουάν ώστε τα μαλλιά να είναι τελείως καθαρά και να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας, ώστε να εισχωρήσει η κερατίνη. Στην συνέχεια απλώνετε σε όλα τα μαλλιά η κερατίνη με τον ίδιο τρόπο όπως περνιέται η βαφή. Σας στεγνώνουν τα μαλλιά με πιστολάκι κάνοντας ένα απλό ίσιωμα με βούρτσα και τέλος όλο το μαλλί περνιέται με το σίδερο ισιώματος περίπου 7 φορές η κάθε τούφα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η θεραπεία αυτή διαρκεί μέχρι και 3 μήνες σε μαλλιά που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία,βαφή ή ανταύγειες ενώ στα φυσικά μαλλιά 2 μήνες περίπου. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο λοιπόν στα βαμμένα μαλλιά διαρκεί περισσότερο επειδή η τρίχα όταν έχει επεξεργασθεί είναι πιο πορώδης και η κερατίνη εισχωρεί καλύτερα.

Χρειάζεται να περιποιούμαι τα μαλλιά μετά την ισιωτική, με ειδικό τρόπο;

Θα πρέπει τα μαλλιά για 4 μέρες να μην λουστούν,να μην τα πιάσετε με κάποιο λαστιχάκι,δηλαδή να τα αφήσετε ελεύθερα και να μην χρησιμοποιήσετε προϊόντα styling.Αν καταλάθος βραχούν λίγο αυτές τις 4 πρώτες μέρες, θα πρέπει να τα ισιώσετε αμέσως με σίδερο μαλλιών.
Μετά θα πρέπει να λούζεστε με ειδικό σαμπουάν για να μην καταστρέψετε το αποτέλεσμα της θεραπείας,ίσως να σας προμηθεύσουν με κάποια επιπλέον μάσκα ή σέρουμ. Αν μετά την ισιωτική θελήσετε να τα βάψετε,θα πρέπει να περιμένετε 2 εβδομάδες τουλάχιστον.

Αν έχω εξτένσιον μπορώ να κάνω την ισιωτική αυτή;

Και βέβαια μπορείτε,αν τα εξτένσιον που έχετε είναι φυσική τρίχα. Το προϊόν της κερατίνης φυσικά θα εφαρμοστεί κάτω από την περιοχή που βρίσκονται η σιλικόνη των εξτένσιονς και όχι από την ρίζα, για ευνόητους λόγους.

Θα μπορώ μετά την ισιωτική θεραπεία αν θέλω να κάνω τα μαλλιά μου μπούκλες με το σίδερο ή θα χαλάσουν;

Μπορείτε να τα χτενίσετε με διάφορους τρόπους κανονικά και να κάνετε μπούκλες ακόμη αν θελήσετε.

Τα μαλλιά θα χάσουν τον όγκο του;

Όχι,αν και σας προτείνω να ρωτήσετε την κομμώτρια που θα σας κάνει την θεραπεία.Προτείνω στην περίπτωση που η ρίζα σας δεν είναι σγουρή αλλά ίσια ,να σας περάσουν την κερατίνη κάτω από την ρίζα του μαλλιού 2-3 εκατοστά. Φυσικά η τεχνική του να ανασηκώνουμε την ρίζα στο ίσιωμα για να έχει όγκο την γνωρίζουν καλά οι κομμώτριες.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία και πόσο κοστίζει;

Η διαδικασία διαρκεί μέσο όρο 2 ώρες αλλά εξαρτάται από το μήκος και την πυκνότητα του μαλλιού. Το κόστος πάλι εξαρτάται, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 250 ευρώ.


Δείτε και το παρακάτω βίντεο που δείχνει αναλυτικά την διαδικασία.



           

Διάβασε επιπλέον......