16/2/11

Κουρασμένα ή πρησμένα μάτια; Δείτε κάποιες εύκολες λύσεις!



Σε όλους έχει συμβεί να ξυπνήσουμε το πρωί με πρησμένα μάτια,ειδικά αν το προηγούμενο βράδυ το ξενυχτήσαμε λίγο παραπάνω! Ακόμη και με το διάβασμα ή οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε τα μάτια μας πολλές φορές ,κουρασμένα και θαμπά.

Υπάρχουν όμως κάποιοι εύκολοι, γρήγοροι και ανέξοδοι φυσικοί τρόποι που μπορούν να σας δώσουν λύση και μάλιστα, κάποιες από αυτές τις μεθόδους, μπορείτε να τις εντάξετε μόνιμα στην καθημερινή σας περιποίηση.

Κρύα κουτάλια.

Είναι ένα από τα τρικς που μπορείτε να κάνετε για να ξεπρηστούν τα μάτια. Τοποθετείστε τα κουτάλια στο ψυγείο μέχρι να γίνουν παγωμένα αλλά όχι κατεψυγμένα! Ελέγξτε αρχικά την θερμοκρασία στο χέρι σας και αφού διαπιστώσετε ότι δεν είναι υπερβολικά παγωμένα,τοποθετείστε τα πάνω στα μάτια για 1-2 λεπτά. Θα δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα!

Φέτες αγγούρι

Πιστεύω ότι όλες γνωρίζετε αυτόν τον τρόπο ως λύση, για τα κουρασμένα μάτια. Το αγγούρι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιείτε σε πολλές φυτικές μάσκες και καλλυντικά.Τοποθετείστε 2 φέτες αγγούρι στα μάτια σας και θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση

Γάλα

Αν ειδικά είστε σίγουρες ότι το επόμενη πρωί θα ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια,επειδή ξενυχτίσατε λίγο παραπάνω. Πριν πάτε για ύπνο, βάλτε στο ψυγείο ένα μπολ με γάλα στο οποίο θα έχετε βουτήξει 2 βαμβάκια ντεμακιγιάζ. Όταν σηκωθείτε το πρωί απλά τοποθετείστετα στα μάτια και αφήστε το γάλα να δράσει για 5 λεπτά. Φροντίστε το γάλα να είναι παγωμένο.

Παγωμένα σακουλάκια τσάι

Μην πετάτε τα σακουλάκια από το τσάι που φτιάξατε το ρόφημα σας. Αφού τα στύψετε ελαφρά να φύγει το πολύ υγρό,βάλτε τα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα σαν επίθεμα στα κουρασμένα ή πρησμένα μάτια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο ή μαύρο τσάι ή ακόμη και χαμομήλι που είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες.

Φράουλες

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, είναι μια απίστευτα ευεργετική μέθοδος για τα μάτια. Τοποθετείστε από το προηγούμενο βράδυ φράουλες στο ψυγείο και το πρωί, βάλτε μερικές φέτες φράουλας πάνω στα μάτια. Η φράουλα έχει τεράστια αντιοξειδωτική δράση και για αυτό καταπολεμά το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών.


Μασάζ

Και ένα τελευταίο τρικ για τα κουρασμένα μάτια είναι το μασάζ. Για όσους διαβάζουν πολύ ή περνάνε ώρες στον υπολογιστή, δείτε τον τρόπο για να νιώσετε ανακούφιση, στο παρακάτω βίντεο.