16/9/11

Τάσεις Μαλλιών Φθινόπωρο 2011- Μερός 1° : Η αλογοουρά το νεό trend!


Το Καλοκαίρι που πέρασε, οι πλεξίδες στα μαλλιά, είχαν την τιμητική τους!
Ποιες είναι όμως οι νέες τάσεις στα χτενίσματα για το Φθινόπωρο- Χειμώνα 2011-2012;

Λοιπόν, τα νέα είναι ευχάριστα γιατί επιτέλους το χτένισμα που όλες μας μπορούμε να κάνουμε και μας βολεύει, είναι το νέο trend στα μαλλιά! Η αλογοουρά ή αλλιώς το ponytail!

Η αλογοουρά σαν χτένισμα εκτός ότι είναι εύκολο, είναι πολλές φορές η λύση ανάγκης για τις μέρες που λόγο χρόνου, δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε τα μαλλιά μας!
Με αυτό το χτένισμα μπορείς να πας το πρωί στη δουλειά ή στο γραφείο, στην απογευματινή σου βόλτα,ή ακόμη και σε μια βραδινή έξοδο!

Το ευχάριστο είναι ότι μπορείς να φτιάξεις πολλές παραλλαγές με μια αλογοουρά δίνοντας κάθε φορά, διαφορετικό χαρακτήρα στο χτένισμα σου!

Οι hairstylists των διαφόρων επώνυμων οίκων μόδας επέλεξαν την αλογοουρά, δίνοντας ο καθένας την δική του εκδοχή! Δες παρακάτω τα διάφορα χτενίσματα και πάρε ιδέες!

      1. Αλογοουρά με φτερά! 
 Στο οίκο GUCCI η αλογοουρά στολίζεται με φτερά.
Αν δεν θες να προμηθευτείς εξτένσιονς με φτερά, μπορείς απλά στην αλογοουρά σου να στερεώσεις φτερά που θα προμηθευτείς εύκολα από καταστήματα αξεσουάρ!


       2.Χαμηλή και χαλαρή αλογοουρά.
Στον οίκο Burberry η αλογοουρά στερεώνεται πιο χαμηλά στα μαλλιά και είναι ατημέλητη!



   3.Η φουτουριστική αλογοουρά!
Στον οίκο Prada η αλογοουρά αποκτά μια πιο εναλλακτική άποψη!
Το πάνω μέρος των μαλλιών έχει όγκο, ενώ τα μαλλιά στο πλάι αφήνονται εκτός της αλογοουράς, δίνοντας μια πιο χαλαρή εκδοχή!



       4. Η πιο περιποιημένη αλογοουρά.
Στους περισσότερους οίκους όπως Versace, Louis Vuitton και Marc Jacobs η αλογοουρά είναι πιο επιμελώς χτενισμένη. Τα μαλλιά τραβηγμένα όλα πίσω και στερεωμένα με ένα λαστιχάκι το οποίο είναι καλυμμένο από μια τούφα μαλλιών.
Αυτό είναι ένα έξυπνο  tip για να κάνεις πιο στυλιζαρισμένη την αλογοουρά σου!
Πάρε μια τούφα μαλλιών από το κάτω μέρος της αλογοουράς και τύλιξε την γύρω από το λαστιχάκι. Για να την στερεώσεις χρησιμοποίησε μια φουρκέτα!



           4. Η επιβλητική αλογοουρά.
Στον  Emanuel Ungaro η αλογοουρά έχει πιο επιβλητική μορφή! Τα μαλλιά πιάνονται από ψηλά και στερεώνονται με τέτοιον τρόπο ώστε η αλογοουρά να μην ακουμπά καθόλου το κεφάλι!
Αν την επιλέξεις, πιάσε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι, και μετά χρησιμοποίησε μια φαρδιά κορδέλα από πάνω, για να σηκώσεις την αλογοουρά πιο ψηλά!



    5. Η αλογοουρά σε 3 επίπεδα!
Στον Hervé Léger , η αλογοουρά έχει 3 επίπεδα.
Μπορείς εύκολα να την κάνεις και μόνη σου!
Χώρισε τα μαλλιά σε 3 μέρη και φτιάξε 3 διαφορετικές αλογοουρές.
Στην συνέχεια δέσε μαζί την πρώτη και την δεύτερη αλογοουρά με ένα άλλο λαστιχάκι ακριβώς στο σημείο που έχει το δέσιμο η δεύτερη. Το ίδιο επανέλαβε και με την 2η και 3η αλογοουρά μαζί!

Αν σε δυσκολέψει, φτιάξε την δική σου παραλλαγή, μια αλογοουρά σε 2 επίπεδα και όχι 3.





Μερικές Συμβουλές

Αν θέλεις να ανεβάσεις ένα ακόμη επίπεδο το χτένισμα σου, χρησιμοποίησε αξεσουάρ όπως κορδέλες ή στέκες!
Με αυτό το τρόπο μπορείς να μετατρέψεις ακόμη και μια απλή αλογοουρά,σε ένα πιο βραδινό χτένισμα!

Σύντομα, σε επόμενη ανάρτηση, θα δεις όλες τις υπόλοιπες τάσεις στα χτενίσματα και στα χρώματα μαλλιών για το Φθινόπωρο- Χειμώνα 2011-2012.