22/12/11

Μαλλιά : Πως να ''Στολίσεις'' την Πλεξίδα σου με Ύφασμα ή μια Αλυσίδα.



Μια αναγνώστρια μου έγραψε ότι χρειαζόμαστε πλέον εύκολες και πρακτικές ιδέες για χτενίσματα, γιατί λόγω οικονομικής κρίσης ακόμη και οι επισκέψεις μας στα κομμωτήρια έχουν μειωθεί.

Με κόστος λοιπόν μόνο την φαντασία μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά χτενίσματα.

Αυτήν την φορά η σκέψη είναι να αναβαθμίσουμε την απλή πλεξίδα! Έτσι λοιπόν προτείνω να ''ντύσεις'' την πλεξίδα σου με ύφασμα, ένα μαντήλι, μια κορδέλα, μια λωρίδα δαντέλας ή ακόμη και με μια αλυσίδα λαιμού.

Ανάλογα με το ύφος του ντυσίματος σου μπορείς να συνδυάσεις και  ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο θα ντύσεις την πλεξίδα σου.
Για παράδειγμα, στο Ρεβεγιόν μπορείς να στολίσεις την πλεξίδα σου ακόμη και με μια αλυσίδα με λάμψεις ή κρύσταλλα αρκεί το υπόλοιπο look σου να είναι σε πιο ήσυχο ύφος και το μακιγιάζ πιο ματ χωρίς έντονες λάμψεις για να μην είναι πολύ υπερβολικό και φορτωμένο το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείς να ντύσεις- στολίσεις μια  πλεξίδα.

Τρόπος 1.

Χώρισε τα μαλλιά σου σε 2 μέρη και χχρησιμοποίησε μια αλυσίδα ή ένα κορδόνι για να πλέξεις την κοτσίδα, περνώντας στις 2 τούφες που έχεις χωρίσει τα μαλλιά σου, απλά κάνοντας με την αλυσίδα οχτάρια ανάμεσα στις τούφες .
Στο βίντεο θα δεις την διαδικασία και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.





Τρόπος 2.


Κάνε μια αλογοουρά είτε ψηλά είτε χαμηλά στην βάση του λαιμού. Στην συνέχεια δέσε ένα φουλάρι , ένα κορδόνι, μια λωρίδα δαντέλας ή ότι άλλο σκεφτείς, στην βάση της αλογοουράς και πλέξε μαζί με τα μαλλιά μια απλή πλεξίδα. Στο τέλος μπορείς την πλεξίδα να την περιστρέψεις και να την μετατρέψεις σε ένα κότσο, όπου θα τον στερεώσεις με τσιμπιδάκια.

Δες το βίντεο για να πάρεις μια ιδέα πως θα το κάνεις.