27/12/11

Πως με ένα Φερμουάρ διακοσμείς ένα Φόρεμα, τα Παπούτσια σου ή φτιάχνεις Αξεσουάρ.




Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι με ένα φερμουάρ μπορείς να στολίσεις ένα απλό φόρεμα και να το μετατρέψεις σε εντυπωσιακό βραδινό ρούχο;

Ή ότι με ένα φερμουάρ μπορείς να φτιάξεις αξεσουάρ ή ακόμη και να στολίσεις τις γόβες σου;

Θα δεις ότι όχι μόνο γίνεται, αλλά ότι είναι και πάρα πολύ εύκολο.

Πρόσφατα η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της φόρεσε ένα στράπλες κόκκινο φόρεμα όπου το πάνω μέρος, στο μπούστο, ήταν διακοσμημένο με πολλά φερμουάρ. Το συγκεκριμένο φόρεμα ήταν μια δημιουργία του σχεδιαστή Χρήστου Κωσταρέλλου.


Επίσης, η Μαριάννα Πολυχρονίδη όταν εμφανίστηκε τελευταία στην εκπομπή Πρωινό mou φορούσε ένα αξεσουάρ στο λαιμό φτιαγμένο από φερμουάρ. Μάλιστα είχε αποκαλύψει η ίδια , ότι το αξεσουάρ ήταν χειροποίητο από τα χέρια της μαμά της και κάθε φορά που το φοράει κλέβει τις εντυπώσεις με αυτό.

Τα φερμουάρ λοιπόν είναι μια πολύ καλή πρώτη ύλη για να κάνεις διάφορες δημιουργίες.
Το μυστικό είναι τα δοντάκια του φερμουάρ που δημιουργούν ιδιαίτερο εφέ! Γιαυτό επέλεξε τα μεταλλικά δοντάκια να είναι σε ασημί ή χρυσό χρώμα για πιο εντυπωσιακό ύφος!

Για να χρησιμοποιήσεις ένα φερμουάρ, θα πρέπει να το ανοίξεις και να κόψεις τις άκρες του, ώστε να αφαιρέσεις το σημεία που κουμπώνει. Στην συνέχεια, διπλώνοντας θα δημιουργήσεις τα σχέδια που θες,από λουλούδια μέχρι και ασύμμετρα σχέδια,με τέτοιο τρόπο ώστε τα δοντάκια του φερμουάρ να είναι εξωτερικά.Για να στερεώσεις τις διπλώσεις του φερμουάρ,χρησιμοποίησε κόλλα ή  ράψε με κλωστή.
Βάλε την φαντασία σου και δημιούργησε αξεσουάρ-κοσμήματα, καρφίτσες, διακόσμησε τις γόβες σου ή ακόμη και το φόρεμα σου!


Παρακάτω θα δεις κάποιες φωτογραφίες για να πάρεις ιδέες, αλλά και ένα σχετικό βίντεο.