2/1/12

Μάθε Πως να Αποτοξινώσεις τα Μαλλιά σου!




Αν τα μαλλιά σου είναι θαμπά ή αν έχουν χάσει την ελαστικότητα τους, αν έχεις σγουρά μαλλιά και οι μπούκλες σου έχουν χάσει την ζωντάνια τους είναι κάποια από τα σημάδια ότι τα μαλλιά χρειάζονται ένα βαθύ καθαρισμό ή αλλιώς αποτοξίνωση!

Όσο και αν σου φανεί περίεργο, ένας βασικός εχθρός των μαλλιών είναι το σαμπουάν.
Τα περισσότερα σύγχρονα σαμπουάν που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν σιλικόνη,για να δίδουν λάμψη. Η σιλικόνη δρα με τέτοιο τρόπο στην τρίχα σαν να την χτίζει με μια πλαστική μεμβράνη.

Φαντάσου λοιπόν ότι τα μαλλιά σου από τις τοξίνες που περιέχουν τα σαμπουάν, είναι σαν να πλαστικοποιούνται. Χάνουν την γυαλάδα τους, βαραίνουν, και δεν μπορούν στην συνέχεια ούτε να ενυδατωθούν σωστά όταν τοποθετείς μάσκα.

Δες με ποιους τρόπους μπορείς να αποτοξινώσεις τα μαλλιά σου!


Τρόπος 1.
Γέμισε την μπανιέρα σου ή μια μεγάλη λεκάνη με νερό και ρίξε:

Ένα φλιτζάνι αλάτι
Ένα φλιτζάνι μηλόξυδο
και 2 φλυτζάνια μαγειρική σόδα.

Βούτηξε τα μαλλιά σου μέσα και άφησε τα για λίγα λεπτά απλά να πλέουν μέσα στο νερό.





Τρόπος 2.


Λούσε τα μαλλιά σου προσθέτοντας στο σαμπουάν σου μια ποσότητα μαγειρικής σόδας.



Συμβουλές
*Προτίμησε τα φυσικά σαμπουάν χωρίς πρόσθετα σιλικόνης.

** Να ξεπλένεις πάρα πολύ καλά το σαμπουάν από τα μαλλιά σου.

*** Μην λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου, αν όμως δεν μπορείς να το αποφύγεις, δοκίμασε να τα λούσεις μόνο με μαλακτική μαλλιών (χωρίς σιλικόνη) και όχι σαμπουάν.
Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική ειδική σε όσες είναι φυσικές σγουρομάλλες,ζωντανεύει και δίνει ελαστικότητα στις μπούκλες των μαλλιών. Στο εξωτερικό είναι γνωστή ως No-poo και όσες την έχουν δοκιμάσει για ένα μήνα έχουν δει θεαματικά αποτελέσματα!