30/1/12

Πως να μετατρέψεις τα Σεμεδάκια της γιαγιάς σε Σκουλαρίκια!




Τα σεμεδάκια της γιαγιάς που παλιά στόλιζαν όλα τα σπίτια από τραπεζάκια, σύνθετα, καναπέδες μέχρι και την τηλεόραση, τώρα είναι πλέον ξεχασμένα στα συρτάρια μας!

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να τα εκμεταλλευτούμε!
Τι θα έλεγες να χρησιμοποιήσεις τα σεμεδάκια για να φτιάξεις Σκουλαρίκια;

Θα χρειαστείς

Σεμεδάκια, (τα γνωστά με την δαντέλα!)
Σκληρυντικό υφάσματος ή κόλλα.
Αγκιστράκια για σκουλαρίκια.
Ένα ψαλίδι και μια μικρή πένσα.



Διαδικασία.
Με το ψαλίδι κόψε 2 κομμάτια από το σεμεδάκι σου! Η δαντέλα εκεί που συνήθως έχει τριγωνική μορφή, είναι το σημείο που μας δίνει το σχέδιο.

Στην συνέχεια, πρέπει να κάνεις την διαδικασία που λέγεται σκλήρυνση υφάσματος.
Μπορείς να προμηθετείς ένα ειδικό προϊόν από την αγορά που λέγεται σκληρυντικό υφάσματος (ή ακόμη και με κόλλα που όταν στεγνώσει γίνεται διαφανής), να περάσεις τα δύο κομμάτια από την δαντέλα, ώστε όταν στεγνώσουν να μένουν σταθερά και να μην διπλώνουν.
Τέλος , πέρασε τα αγκιστράκια στην δαντέλα . Με την πένσα θα ανοίξεις το κρικάκι από το αγκίστρι για να περαστεί στην δαντέλα και μέτα θα το πιέσεις για να κλείσει.
Τα σκουλαρίκια σου είναι έτοιμα!

Παρατηρήσεις.

Αν δεν θες να αγοράσεις αγκιστράκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις από παλιά σκουλαρίκια που πλέον δεν φοράς.
Την δαντέλα που συνήθως είναι λευκή, μπορείς ακόμη και να την βάψεις σε κάποιο άλλο χρώμα, αν θες τα σκουλαρίκια σου να γίνουν χρωματιστά και όχι λευκά.

Επιπλέον μπορείς να κόψεις διαφορετικά κομμάτια και να τα ράψεις για να δημιουργήσεις το σχέδιο που επιθυμείς. Με την ίδια λόγική μπορείς να φτιάξεις και ένα κρεμαστό για το λαιμό ή ένα βράχιόλι.

Τέλος μπορείς απλά να μεταμορφώσεις ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια, περνώντας ένα κομμάτι από την δαντέλα, στο πίσω μέρος από τα σκουλαρίκια, σαν φόντο!
Αν βάλεις την φαντασία σου να δουλέψει, μπορείς να προχωρήσεις την ιδέα και να ράψεις ακόμη και μικρές χάντρες πάνω στα σκουλαρίκια, ώστε να δημιουργήσεις ιδιαίτερα σχέδια!

Δες και τα 2 παρακάτω βίντεο για να πάρεις ιδέες.