10/1/12

Τι είναι τα Serum; Πως να φτιάξεις ένα Serum με βιταμίνη C.



Τα Serum ανήκουν πλέον στην κατηγορία των πιο δραστικών και σύγχρονων καλλυντικών περιποίησης και φροντίδας του δέρματος. Serum είναι ένας ορός που περιέχει υψηλή συγκέντρωση ουσιών που δρουν σε μεγαλύτερο βάθος από ότι μια κρέμα προσώπου, και ο λόγος είναι ακριβώς η σύσταση του, που το κάνει πιο δραστικό.

Υπάρχουν πολλά είδη Serum ανάλογα με το είδος της επιδερμίδας και τις ανάγκες σου. Το Serum εφαρμόζεται πάντα σε καθαρό πρόσωπο και πριν την ενυδατική κρέμα.
Μάλιστα πολλές φορές , ένα Serum ενισχύει την δράση της ενυδατικής κρέμας. Δεν χρειάζεται το Serum να χρησιμοποιείται καθημερινά, αλλά ανάλογα με τις ανάγκες που νιώθουμε ότι έχει το δέρμα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα αντιγηραντικά καλλυντικά περιέχουν βιταμίνη C.
Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, δρα επουλωτικά στις βλάβες του δέρματος από τον ήλιο, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και προλαμβάνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.


Τι θα έλεγες να έφτιαχνες μόνη σου ένα Serum με βιταμίνη C;

Θα χρειαστείς
Βιταμίνη C σε σκόνη. Θα την ζητήσεις στα φαρμακεία ως L- Ασκορβικό οξύ. (Βιταμίνη C και L- Ασκορβικό οξύ είναι ακριβώς το ίδιο)

Αποσταγμένο νερό.


Φυτική γλυκερίνη
(ή μια ήπια αντιαλλεργική λοσιόν για ευαίσθητα δέρματα)





Διαδικασία


Σε ένα μπολ πρόσθεσε 2 κουταλιές αποσταγμένο νερό και 1/4 κουταλιού  L- Ασκορβικό οξύ. Ανακάτεψε καλά να να διαλυθεί το  L- Ασκορβικό οξύ (η βιταμίνη C).
Τέλος πρόσθεσε 1 κουταλιά φυτικής γλυκερίνη και ανακάτεψε καλά.
Για να το αποθηκεύσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα γυάλινο μπουκαλάκι σε σκούρο χρώμα για να μην το διαπερνά το φως.Σου προτείνω να προμηθευτείς τα γυάλινα βαζάκια που περιέχουν σταγονόμετρο-πιπέτα. Με την πιπέτα θα μπορέσεις εύκολα να μεταφέρεις το  Serum από το μπολ, στο δοχείο.
 Η βιταμίνη C οξειδώνεται πολύ εύκολα για αυτό καλύτερα να διατηρήσεις το μείγμα σου μόνο 6 μέρες το πολύ σε σκιερό μέρος και θερμοκρασίου δωματίου.

Τοποθέτηση.

Ανακίνησε καλά και τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα σε καθαρό πρόσωπο, κατά προτίμηση το βράδυ.


Παρατηρήσεις.Όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις,θα πρέπει να είναι αποστειρωμένα. (Αποστειρωσε τα σκεύη σου βράζοντας τα με νερό)

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να φτιάξεις το serum με μικρότερη συγκέντρωση βιταμίνης C. Η βιταμίνη C μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου, αν είναι σε μεγάλη συγκέντρωση.

Αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, μπορείς να μειώσεις την ποσότητας γλυκερίνης.

Επιπλέον, μπορείς  να εμπλουτίσεις το serum προσθέτοντας σταγόνες ανθόνερο.