28/3/12

Βάψε τα Νύχια σου μέσα στο Νερό!





Όσες ακολουθείτε την Μοντέρνα Σταχτοπούτα από τους πρώτες μήνες, θα θυμάστε ότι από τις πρώτες τεχνικές για τα Νύχια που είχατε διαβάσει, είναι το Water Marbling (ή αλλιώς Όψη Μαρμάρου.)

Το Water Marbling είναι από τις πιο διασκεδαστικές και εντυπωσιακές τεχνικές, για να βάψεις τα νύχια σου. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ, τότε σίγουρα μια δοκιμή θα σε ενθουσιάσει για το αποτέλεσμα!

Επιπλέον τα σχέδια που προκύπτουν με το Water Marbling είναι πραγματικά μοναδικά, αφού μόνη σου μπορείς να κάνεις συνδυασμούς με διάφορα χρώματα και να πειραματιστείς.
Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα σε ρωτάνε μετά, σε ποιο ινστιτούτο νυχιών έφτιαξες τα νύχια σου!

Δες το βίντεο με με την διαδικασία και στο τέλος σου έχω όλες τις λεπτομέρειες αναλυτικά!








Σαν διαδικασία δεν έχει δυσκολία αρκεί να θυμάσαι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις, να έχεις υπομονή και να κάνεις αρκετές δοκιμές αν χρειαστεί!

Συγκεκριμένα:


1.Το νερό θα πρέπει είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Όχι πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστό!

2. Κάνε δοκιμές με διάφορα βερνίκια. Υπάρχουν βερνίκια που λόγω της σύστασης τους δεν απλώνουν πάνω στο νερό ή στεγνώνουν πολύ γρήγορα.
Τα βερνίκια που γράφουν ότι στεγνώνουν γρήγορα στα νύχια, δεν λειτουργούν όπως πρέπει για το Water Marbling.

3. Μην ρίχνεις την σταγόνα με το βερνίκι από ψηλά στο νερό γιατί το βερνίκι απλά θα βυθιστεί μέσα στο νερό.

4. Να έχεις αρχικά βαμμένα τα νύχια σου με ένα χρώμα- βάση, το οποίο θα πρέπει να  έχει στεγνώσει τελείως πριν κάνεις το Water Marbling.
Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις έντονα χρώματα στο Water Marbling, σου προτείνω να βάλεις σαν βάση το λευκό, για να αποδοθούν καλύτερα τα χρώματα από το σχέδιο.

Τα πιο συνηθισμένα ''ατυχήματα''.

1. Όταν με την οδοντογλυφίδα προσπαθείς να κάνεις το σχέδιο στην επιφάνεια του νερού, το βερνίκι μαζεύει. Αυτό συμβαίνει επειδή στέγνωσε το βερνίκι πολύ γρήγορα. Το οποίο σημαίνει ή ότι η θερμοκρασία του νερού δεν είναι σωστή ή ότι είσαι σε εξωτερικό χώρο, που για παράδειγμα φυσάει ή ότι καθυστέρησες αρκετά να κάνεις το σχέδιο.

2.Το σχέδιο δεν αποτυπώνεται σωστά πάνω στο νύχι. Αν σου συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι δεν τοποθετείς σωστά το νύχι σου πάνω στο σχέδιο. Επιπλέον να θυμάσαι ότι πρέπει να αφήσεις το δάκτυλο σου βυθισμένο κάτω από το νερό για κάποια δευτερόλεπτα.

3. Τα βερνίκια όταν τα ρίχνει στο νερό δεν απλώνουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω σύστασης του βερνικιού που χρησιμοποιείς άρα δοκίμασε κάποιο άλλο, ή πάλι λόγω θερμοκρασίας του νερού.

Διάβασε και τις παρακάτω 2 παλαιότερες αναρτήσεις, όπου θα βρεις και άλλες Συμβουλές.

Νύχια: Marble technigue. Λεπτομέρειες και Tips!


Μανικιούρ Όψη Μαρμάρου. Nail Design Μarble technique.