14/5/12

Συνταγές για σκασμένες φτέρνες!




Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και δεν είναι απλά μόνο αισθητικό πρόβλημα. Το σκληρό δέρμα στις φτέρνες μπορεί να προκαλεί ακόμη και πόνο στο περπάτημα.

Σίγουρα, η εικόνα μιας γυναίκας με σκασμένες φτέρνες δεν είναι καθόλου κολακευτική, όμως ευτυχώς υπάρχουν πολλές θεραπευτικές λύσεις και μάλιστα όσο σοβαρό πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις.

Στην αγορά υπάρχουν πολλές ειδικές κρέμες που μπορούν να μαλακώσουν τις σκασμένες φτέρνες όπως και οι ειδικές λίμες ή οι ελαφρόπετρες που διώχνουν το σκληρό δέρμα. Όμως παρακάτω, θα μάθεις και κάποιες ακόμη πρακτικές συνταγές που μπορείς να εφαρμόσεις και να δεις θεαματικά αποτελέσματα.




Ώριμη Μπανάνα.

Λιώσε μια ώριμη μπανάνα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Άπλωσε την στις φτέρνες σου και άφησε την για 15 λεπτά τουλάχιστον. Ξέπλυνε τα πόδια σου με ζεστό νερό και θα νιώσεις πως ήδη οι φτέρνες έχουν μαλακώσει.
Στην συνέχεια με την ειδική λίμα τρίψε τις φτέρνες σου για να απομακρύνεις το σκληρό δέρμα.



Ελαιόλαδο


Το θαυματουργό ελαιόλαδο μπορεί να θεραπεύσει και τις σκασμένες φτέρνες σου.

Άπλωσε ελαιόλαδο και φόρεσε ένα ζευγάρι κάλτσες.
Άφησε το ελαιόλαδο αν μπορείς ακόμη και ολόκληρο το βράδυ. Το πρωί θα δεις ότι οι φτέρνες σου θα έχουν μαλακώσει πάρα πολύ!





Βαζελίνη -Λεμόνι-Αλάτι


Μούλιασε τα πόδια σου για 15 λεπτά σε ζεστό νερό, στο οποίο θα έχεις προσθέσει σαπούνι.
Στην συνέχεια ξέπλυνε τα πόδια σου και στέγνωσε τα καλά.
Σε μια ποσότητα βαζελίνης πρόσθεσε λεμόνι και άπλωσε το πάνω στις φτέρνες. Άφησε το μείγμα να απορροφηθεί τελείως.

Εναλλακτικά, κόψε ένα λεμόνι στα δύο και πρόσθεσε πάνω στην λεμονόκουπα βαζελίνη. Τρίψε τις φτέρνες σου με την λεμονόκουπα.

Τέλος όταν θα έχουν μαλακώσει, πάρε αλάτι και τρίψε τις φτέρνες σου για να κάνεις πίλινγκ.
Στην περίπτωση που θες κάτι πιο δραστικό για να απομακρυνθεί το σκληρό δέρμα, χρησιμοποίησε το ειδικό εργαλείο- λίμα.


Παρατηρήσεις.

Για να καλυτερεύσεις το πρόβλημα με τις σκασμένες φτέρνες, φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό και να τρέφεσαι με τροφές πλούσιες σε Ω-3.

Μην φοράς παπούτσια που έχουν σκληρή σόλα και όσο και αν σου αρέσει να περπατάς μέσα στο σπίτι ξυπόλυτη, να θυμάσαι ότι αυτός είναι από τους βασικούς λόγους που οι φτέρνες σκληραίνουν.

Το βάρος είναι ακόμη ένας λόγος που προκαλεί σκλήρυνση στις φτέρνες.