18/5/12

Ηλιοθεραπεία και Συμβουλές για ομοιόμορφο και ασφαλές μαύρισμα!





Κάθε Καλοκαίρι το λεγόμενο τέλειο μαύρισμα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας!

Η κάθε επιδερμίδα έχει το δικό της χρώμα και τα δικά της επίπεδα μελανίνης, άρα όλοι δεν μαυρίζουμε το ίδιο, ούτε με τον ίδιο τρόπο.

Κάποια δέρματα μαυρίζουν εύκολα και κάποια άλλα, απλά κοκκινίζουν, κάποια είναι πιο ανθεκτικά στον ήλιο και κάποια λιγότερο.

Το ερώτημα είναι, πριν τη ηλιοθεραπεία ή κατά την περίοδο που εκτιθόμαστε στον ήλιο, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ακολουθούμε για να αποκτήσουμε ομοιόμορφο και ασφαλές μαύρισμα;

Απολέπιση.

Η απολέπιση είναι μια σημαντική διαδικασία που πρέπει να κάνεις πριν την έκθεση σου στον ήλιο. Ένα ήπιο scrub με ειδικό προϊόν σώματος ή με ειδικό σγουγγάρι (λούφα), θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου και θα την προετοιμάσει, ώστε να δράσει το αντηλιακό σου σωστά, για προστασία αλλά και για ομοιόμορφα μαύρισμα.

Ενυδάτωση.

Αν το σώμα σου είναι ξηρό, η ηλιοθεραπεία μόνο παραπάνω πρόβλημα θα σου δημιουργήσει, είτε επιδεινώνοντας την κατάσταση, είτε δημιουργώντας λεκέδες-πανάδες.
Πρέπει οπωσδήποτε, να ενυδατώσεις πολύ σωστά το σώμα σου πριν εμφανισθείς στην παραλία και όχι μόνο εξωτερικά αλλά πίνοντας και πολλά υγρά.
Μην ξεχνάς ότι του καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της εφίδρωσης, ο οργανισμός έχει ανάγκη από περισσότερη πρόσληψη υγρών.
Μην πίνεις αναψυκτικά που αντί να ενυδατώνουν, ουσιαστικά αφυδατώνουν τον οργανισμό, και προτίμησε νερό ή φυσικούς χυμούς.

Αντηλιακό.

Αντιηλιακή προστασία είναι οπωσδήποτε απαραίτητη, ανεξάρτητα του τύπου δέρματος που έχεις.
Ακόμη και αν η επιδερμίδα σου μαυρίζει εύκολα, χρειάζεσαι προστασία με αντηλιακό και όχι απλά να χρησιμοποιείς ένα λάδι μαυρίσματος χαμηλού δείκτη προστασίας.

Να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεση σου στο ήλιο και να το ανανεώνεις συχνά.

Να απλώνεις το αντηλιακό σε όλο το σώμα ομοιόμορφα, χωρίς να παραλείπεις σημεία όπως τα χέρια σου!

Αντηλιακό δεν χρησιμοποιούμε μόνο στην παραλία! Προστάτευσε τις περιοχές που είναι συνεχώς ακάλυπτες το Καλοκαίρι, όπως τα χέρια ή τα πόδια σου, ακόμη και όταν απλά πας για ψώνια ή για ένα περίπατο.

Σταδιακή έκθεση στον ήλιο.

Δεν χρειάζεται να ψήνεσαι με τις ώρες στον ήλιο για να πάρεις χρώμα γρήγορα.
Το πιο ασφαλές και βαθύ μαύρισμα είναι αυτό που γίνεται σταδιακά και φυσικά αποφεύγοντας τις μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος είναι ιδιαίτερα βλαβερός.

Μετά την ηλιοθεραπεία.


Κάνε πάντα ντους ώστε να αφαιρείς το αντηλιακό και το αλάτι της θάλασσας από το σώμα σου και φρόντιζε πάντα να ενυδατώνεις το δέρμα σου με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ώστε να αποφύγεις το ξεφλούδισμα και για να διατηρήσεις το μαύρισμα σου.



Τέλος να γνωρίζουμε όλοι ότι, η λογική : Το μαύρισμα είναι υγεία, είναι μύθος!

Το μαύρισμα αποτελεί άμυνα του ίδιου του οργανισμού κατά των  βλαβών που προκαλεί η υπεριώδης (UV) ακτινοβολία.

Η ηλιοθεραπεία θέλει μέτρο και φυσικά πάντα σωστή αντηλιακή προστασία!