30/5/12

Βγάζεις σπυράκια; Η αιτία μπορεί να είναι το Κινητό σου!






Έχεις περάσει την περίοδο της εφηβικής ακμής, αλλά παρόλα αυτά εμφανίζονται συχνά σπυράκια στο πρόσωπο σου; Τι μπορεί να φταίει άραγε;

Αφού έχεις αποκλείσει τα θέματα όπως ορμονικά προβλήματα, αλλεργικές αντιδράσεις και άλλα παθολογικά αίτια, τα σπυράκια μπορεί να προκαλούνται για κάποιους λόγους που ίσως μπορεί να μην έχεις σκεφτεί!

Τα μικρόβια είναι οι αόρατοι εχθροί της επιδερμίδας μας!

Διάβασε παρακάτω  που μπορεί να κρύβεται η αιτία όταν εμφανίζονται τα ενοχλητικά σπυράκια σου.

Μην αγγίζεις το πρόσωπο σου!

Τα χέρια μας έχουν πολλά μικρόβια, αν εσύ απλά συνηθίζεις να ακουμπάς το πρόσωπο σου απλά τα μεταφέρεις στην επιδερμίδα σου. Φρόντισε να πλένεις συχνά τα χέρια σου για την σωστή υγιεινή και του προσώπου σου.


Σκούπισε το κινητό σου!

Όταν μιλάμε στο κινητό το ακουμπάμε στο πρόσωπό μας. Το κινητό είναι φορέας ακόμη και παθογόνων μικροβίων που μόνο εχθρικά μπορούν να δράσουν στην επιδερμίδα σου.

Με ένα αντισηπτικό μαντιλάκι φρόντισε να σκουπίζεις το κινητό σου  όπως και τα ακουστικά των σταθερών συσκευών για να είναι όσο τον δυνατό πιο καθαρά ή προσπάθησε να μην τα ακουμπάς στο πρόσωπο σου.




Άλλαξε μαξιλαροθήκη!



Αν σκεφτείς πόσες ώρες την ημέρα το πρόσωπο μας περνάει πάνω στο μαξιλάρι, σίγουρα θέλουμε να αποτελεί κατάλληλο περιβάλλον για το δέρμα μας.
Φρόντισε λοιπόν η μαξιλαροθήκη σου να είναι πάντα καθαρή.

Επιπλέον να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου πριν ξαπλώσεις για να διώξεις την σκόνη και τα προϊόντα styling, για να μην τα μεταφέρεις στο μαξιλάρι σου.




Μακιγιάζ σε καθαρό πρόσωπο.


Το μακιγιάζ δεν αφήνει την επιδερμίδα σου να αναπνέει , αν βάλεις make up σε πρόσωπο που δεν είναι καθαρό , φράζεις τους πόρους και σε συνδυασμό με λιπαρότητα και μικρόβια αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργήσεις σπυράκια.


Καθάρισε τα πινέλα σου.



Με την ίδια λογική τα πινέλα μακιγιάζ θα πρέπει να τα πλένεις συχνά και να τα έχεις πάντα προστατευμένα από την σκόνη.


Δώσε οξυγόνο στην επιδερμίδα σου!


Τις ώρες που μπορείς να αποφύγεις το μακιγιάζ, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που ιδρώνουμε περισσότερο,άρα έχουμε πιο λιπαρό δέρμα, άφησε το πρόσωπο σου να αναπνέει.

Φυσικά ένα ακόμη σημαντικό που δεν πρέπει να αμελείς είναι να κάνεις πάντα ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς!

Το βράδυ είναι η ώρα που το πρόσωπο σου θα χαλαρώσει και χρειάζεται οξυγόνο!