1/11/12

Πως να διατηρήσεις την Δερμάτινη Τσάντα σου καινούρια, για χρόνια!






Το ότι οι τσάντες είναι το αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών το γνωρίζουμε!
Μια καλή δερμάτινη τσάντα είναι πάντα μια καλή επένδυση στην γκαρνταρόμπα μας.

Δεν είναι λίγες φορές που έχω δει κόρες να έχουν στα χέρια τους vintage δερμάτινες τσάντες που κληρονόμησαν από την μαμά τους! Αν μια δερμάτινη τσάντα την περιποιηθείς και την φροντίσεις σωστά, θα κρατήσει την φόρμα της, και θα παραμείνει σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια.

Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το υλικό , δηλαδή το είδος του δέρματος και την κατασκευή της τσάντας, αλλά και από τον τρόπο περιποίησης.

Όσο και αν ακουστεί περίεργο , στην Αμερική οι γυναίκες που αγοράζουν μια επώνυμη και ακριβή δερμάτινη τσάντα,φροντίζουν για την περιποίηση της, τόσο που δημιουργήθηκαν και ειδικά SPA για τσάντες!

Σε αυτά τα ειδικά καταστήματα, μια γυναίκα μπορεί να αφήσει την τσάντα της είτε για να διώξει ένα μικρό λεκέ, μέχρι απλά για να κάνει ένα μικρό φρεσκάρισμα! Το κόστος για την περιποίηση μιας δερμάτινης τσάντας κοστίζει από 50-250€ ανάλογα με τις ανάγκες και την φθορά της τσάντας.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοια ειδικά SPA για δερμάτινες τσάντες αλλά υπάρχουν ειδικά καθαριστήρια που έχουν γνώσεις πάνω σε δερμάτινα είδη και μπορούν να καθαρίσουν κάποιο λεκέ ή ακόμη να σε προμηθεύσουν με ειδικά προϊόντα περιποίησης ανάλογα με το είδος του δέρματος της τσάντας σου.

Όμως και μόνη σου μπορείς να ακολουθήσεις κάποια απλά πράγματα ώστε να διατηρήσεις την δερμάτινη τσάντα σου σε καλή κατάσταση για χρόνια!

1. Μην φοράς κρέμα χεριών όταν θα κρατάς μια δερμάτινη τσάντα. Η λιπαρότητα των χεριών κάνει τα χερούλια της τσάντας να μαυρίζουν.

2. Αφαίρεσε έναν λεκέ από μελάνι με μια λευκή γόμα. Αν η τσάντα σου έχει ένα μικρό λεκέ από λάδι ή μια λιπαρή κρέμα, κάνε ένα ελαφρύ μασάζ στο σημείο του λεκέ με λίγο κορν φλάουρ.

3.Αν βραχεί η τσάντα σου άφησε την να στεγνώσει φυσικά και μην χρησιμοποιήσεις θερμότητα για να την στεγνώσεις. Το νερό μπορεί να αφήσει σημάδια πάνω σε μια τσάντα,γιαυτό μπορείς να προμηθευτείς ένα ειδικό σπρευ εφόσον το είδος του δέρματος το επιτρέπει, ώστε να την προστατεύσεις από το νερό.


Πως φυλάσσουμε τις δερμάτινες τσάντες.

1. Όταν φυλάσσεις μια δερμάτινη τσάντα μην την κλείνεις ποτέ σε πλαστική σακούλα.
Προτίμησε υφασμάτινες θήκες, όπως για παράδειγμα μια μαξιλαροθήκη.
Επειδή το δέρμα μπορεί να απορροφήσει χρώμα από σκούρα υφάσματα, μην αποθηκεύσεις ποτέ την ανοιχτόχρωμη τσάντα σου σε σκουρόχρωμη θήκη.

2. Γέμισε την τσάντα σου με χαρτιά ώστε όταν την αποθηκεύσεις να μην τσαλακωθεί. Αν το δέρμα χάσει το σχήμα του δύσκολα επανέρχεται.

3.Αν θες να αφαιρέσεις πιθανή κακοσμία από μια τσάντα, τοποθέτησε μέσα στην τσάντα ένα δοχείο με μαγειρική σόδα σε σκόνη. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

4. Η δερμάτινη τσάντα δεν πρέπει να εκτίθεται συνεχώς στον ήλιο, αλλά ούτε να μένει πολύ χρόνο κλεισμένη στο σκοτάδι ή σε μέρος με υγρασία. Φρόντισε ακόμη και αν δεν την χρησιμοποιείς συχνά να την βγάζεις ώστε να αναπνέει!