28/10/10

Το σωστό λούσιμο!


Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα είδη σαμπουάν,ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών. Δεν αρκεί όμως μόνο ένα καλό σαμπουάν για να διατηρήσουμε υγιή και λαμπερά τα μαλλιά μας. Το μυστικό κρύβεται στον τρόπο που λουζόμαστε.
Για ένα σωστό λούσιμο ,όπως αυτό που κάνουν σε ένα καλό κομμωτήριο, κάντε τα εξής βήματα:



  • Πριν βρέξετε τα μαλλιά σας,βουρτσίστε τα ώστε να απομακρυνθούν οι ρύποι και τα υπολείμματα από προϊόντα styling.

  • Στην συνέχεια ξεπλύνετε τα με αρκετό νερό χλιαρό για να ανοίξουν τα ''λέπια'' της τρίχας. Βάλτε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στα χέρια σας και αφού τρίψετε το προϊόν στις παλάμες σας,το απλώνετε σε όλο το κεφάλι.

  • Κάντε μασάζ σε όλο το κεφάλι,ξεκινώντας από το μπροστινό μέρος φτάνοντας μέχρι πίσω στον αυχένα. Να χρησιμοποιείτε πάντα τα δάκτυλα σας και όχι τα νύχια σας για να μην τραυματίσετε την επιδερμίδα του κεφαλιού. Το μασάζ είναι ευεργετικό και επιταχύνει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι.Μην ανεβάζεται επάνω και ανακατεύετε όλα μαζί τα μαλλιά σας στο λούσιμο.Το μόνο που θα καταφέρετε με αυτόν το τρόπο είναι να τα μπερδέψετε και να τους προκαλέσετε σπασίματα και ξηρότητα.

  • Ξεβγάλτε το σαμπουάν και επαναλάβετε δεύτερη φορά την διαδικασία. Αφήστε λίγα λεπτά το σαμπουάν πάνω στα μαλλιά. Να θυμάστε ότι με το πρώτο λούσιμο απλά καθαρίζουμε τα μαλλιά ενώ με την δεύτερη φορά αφήνουμε το σαμπουάν να δράση και να λειτουργήσει θεραπευτικά στα μαλλιά μας.Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να λουζόμαστε μια φορά και μάλιστα αν δεν κάνει σαπουνάδα να βάζουμε διπλή ποσότητα προϊόντος νομίζοντας ότι δεν ήταν αρκετή.

  • Ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά με χλιαρό προς ζεστό νερό και απλώστε conditioner στις άκρες χωρίς να βάλετε στις ρίζες των μαλλιών για να μην βαρύνουν και αποκτήσουν λιπαρότητα.Με μια χτένα με αραιά δόντια χτενίστε τα μαλλιά , ώστε να τα ξεμπερδέψετε και να απλώσετε το conditioner παντού. Αφήστε το conditioner για τουλάχιστον 5 λεπτά στα μαλλιά. Καλό θα ήταν να τα τυλίξετε με μια ζεστή πετσέτα ώστε το προϊόν να δράσει και να λειτουργήσει εις βάθος της τρίχας.

  • Ξεπλύνετε τα μαλλιά με άφθονο δροσερό νερό.Το τελευταίο ξέβγαλμα πρέπει να γίνει με δροσερό νερό για να κλείσουν τα ''λέπια'' της τρίχας και να τονώσετε την επιδερμίδα του κεφαλιού σας.

  • Τυλίξτε μια πετσέτα στα μαλλιά σας και σκουπίστε τα ταμποναριστά! Μην κάνετε το λάθος να τρίβετε τα μαλλιά με την πετσέτα. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο ευάλωτα στο σπάσιμο.

  • Τέλος,αν θα κάνετε styling απλώστε ένα leave-in conditioner (που δεν χρειάζεται δηλαδή ξέβγαλμα) για έξτρα ενυδάτωση και προστασία.