25/11/10

Η νέα τάση της μόδας... ''Κολάζ'' ! Κόβεις-Ράβεις!

Η οικονομική κρίση έχει ωθήσει τους περισσότερες στυλίστες στη λογική της ανακύκλωσης ρούχων!
Το τελευταίο καιρό λοιπόν μας δίνουν διάφορες ιδέες για το πως να ξεθάψουμε από την ντουλάπας μας διάφορα ξεχασμένα ρούχα και με διάφορους συνδυασμούς  να κάνουμε διαφορετικές-ανανεωμένες εμφανίσεις! Ακόμη μας προτρέπουν να αγοράζουμε περισσότερο ρούχα πασπαρτού που να μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και με την βοήθεια των αξεσουάρ να δημιουργούμε πολλά διαφορετικά look!

Μια επιπλέον λύση είναι και η μεταποίηση! Παλτό, σακάκια, φούστες παντελόνια και ότι φανταστούμε, μπορούν να αλλάξουν μορφή και να γίνουν αγνώριστα! Μπορούμε να τα κοντύνουμε, να τα στενέψουμε,ή ακόμη και να προσθέσουμε μικρές λεπτομέρειες όπως δαντέλα,γούνα ή κουμπιά! Με λίγη φαντασία μπορούμε να γίνουμε σχεδιαστές μόδας και να φτιάξουμε ρούχα μοναδικά που θα ακολουθούν και την μόδα της εποχής!

Στην λογική της μεταποίησης είναι και η νέα τάση του ''κολάζ''! Πως γίνεται; Μπορούμε να κόψουμε κομμάτια από διαφορετικά ρούχα ακόμη κι αν είναι κι από διαφορετικά υφάσματα ή διαφορετικού ύφους και να τα ράψουμε μαζί φτιάχνοντας κάτι νέο! Για παράδειγμα, μια φούστα,ένα πουκάμισο και ένα κασκόλ με την κατάλληλη μεταποίηση θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα φόρεμα!
Μπορεί να σας φαίνεται τραβηγμένη ιδέα ή παλιακή, όμως η τεχνοτροπία του κολάζ υιοθετήθηκε φέτος και από επώνυμες εταιρίες ρούχων στις νέες τους κολεξιόν.
Δείτε μερικά παραδείγματα.










               RODARTE 
      ( fw 2010-11)









           RODARTE 
     ( fw 2010-11)
  



                              

                                 DESIGUAL
                                 ( fw 2010-11)






      MANGO