11/7/11

Νύχια: Marble technigue. Λεπτομέρειες και Tips!



Πριν 6 μήνες είχα γράψει για το Marbling νυχιών και πολλές από εσάς είχατε ενθουσιαστεί με την τεχνική αυτή.

Το τελευταίο διάστημα δέχτηκα αρκετά emails με απορίες και ερωτήσεις, για το αν κάνετε κάτι λάθος στην διαδικασία και αν υπάρχουν κάποια tips!

Αποφάσισα να απαντήσω σε όλες τις απορίες σας και ελπίζω τα παρακάτω να σας βοηθήσουν!



  • Θερμοκρασία Νερού.
Είναι πολύ σημαντικό το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σας προτείνω να βάλετε από την προηγούμενη μέρα το νερό που θα χρησιμοποιήσετε σε ένα μπουκάλι, ώστε σταδιακά να αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

  • Είδος δοχείου.
Το δοχείο που θα χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να μην είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό!
Υπολογίστε ότι το κατάλληλο μέγεθος είναι, όπως μιας μεγάλης κούπας καφέ. Το άνοιγμα του δοχείου καλό θα είναι να είναι στρογγυλό, και όχι τετράγωνο.

  • Είδη μανό.
Πολλές αναρωτιούνται αν υπάρχουν ειδικά μανό για αυτήν την τεχνική! Η απάντηση είναι όχι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μανό,αλλά στην πράξη θα δείτε πως κάποια αντιδρούν καλύτερα από κάποια άλλα. Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι κάνοντας δοκιμές!

Και κάποιες επιπλέον συμβουλές:

  1. Καλό θα ήταν να είστε σε εσωτερικό χώρο όταν κάνετε water marbling, γιατί ο αέρας στεγνώνει γρήγορα το βερνίκι πάνω στο νερό.
  2. Μην ρίχνεται από μεγάλο ύψος την σταγόνα του μανό στο νερό.
  3. Όσο λιγότερη ποσότητα μανό έχει η κάθε σταγόνα τόσο καλύτερα θα απλωθεί.
  4. Το αποσταγμένο νερό ή νερό φίλτρου, δρα καλύτερα στην τεχνική σε σχέση με το νερό της βρύσης, που είναι πιο σκληρό.
  5. Όταν τοποθετείτε το δάκτυλο πάνω από το σχέδιο , φροντίστε να κάνετε σταθερές κινήσεις για να μην μαζευτεί σαν μάζα το σχέδιο!

Διαβάστε ξανά την ανάρτηση Μανικιούρ Όψη Μαρμάρου. Nail Design Μarble technique και μαζί με τις παραπάνω συμβουλές, ελπίζω να τα καταφέρετε!
Περιμένω τα σχόλια σας και τις απορίες σας!