12/9/11

Μυστικά για να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα!



  -Πως θα μακρύνουν τα μαλλιά μου γρήγορα;

Το ερώτημα αυτό, το έχω ακούσει πολλές φορές σε γυναικεία πηγαδάκια!
Μάλιστα πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι τα μαλλιά τους δεν μακραίνουν εύκολα.
Άραγε ισχύει;

Η πραγματικότητα είναι ότι τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,5 - 2 εκ. το μήνα, ανάλογα όμως με τον κάθε οργανισμό! Δεν σημαίνει δηλαδή ότι όλες οι γυναίκες, αν θέλουν να μακρύνουν 6 εκ τα μαλλιά τους απλά θα περιμένουν 3 μήνες χωρίς να τα κόψουν και θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν λοιπόν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου ,πρέπει να τα βοηθήσεις κάνοντας κάποια πράγματα, αλλά και αποφεύγοντας κάποια άλλα.


1. Απέκτησε υγιή μαλλιά.
Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις. Τα μαλλιά σου για να μακρύνουν ,πρέπει να είναι υγιή,χωρίς ψαλίδα. Αν οι άκρες σου είναι κατεστραμμένες, η ρίζα της τρίχας μπορεί να μεγαλώνει, αλλά οι άκρες σου θα κόβονται λόγω φθοράς.
Γι αυτό το λόγο, όλοι οι κομμωτές συμβουλεύουν να κόβουμε ελάχιστα τις άκρες των μαλλιών μας κάθε 2 μήνες! Η λογική μακραίνω τα μαλλιά μου άρα δεν τα κόβω, δεν ισχύει!

2. Μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου.
Αν λοιπόν αποφάσισες να τα μακρύνεις, προσπάθησε να τα ταλαιπωρείς όσο γίνεται λιγότερο με styling. Μην χρησιμοποιείς αξεσουάρ μαλλιών,όπως λαστιχάκια γιατί με την τριβή τα μαλλιά θα κόβονται και θα κάνουν ψαλίδα.
Χρησιμοποίησε προϊόντα που προστατεύουν από το πιστολάκι ή το σίδερο ,αν δεν μπορείς να αποφύγεις το styling.
Και τέλος, μην τραβάς τα μαλλιά σου ή μην τα χτενίζεις βίαια όταν είναι βρεγμένα.

3.Ενυδάτωση και θρέψη.
Χρησιμοποίησε προϊόντα μαλλιών όπως μάσκες για να διατηρήσεις την καλή ποιότητα των μαλλιών σου.
Μπορείς ακόμη να κάνεις και φυσικές μάσκες στο σπίτι. Μην ξεχνάς ότι το ελαιόλαδο κάνει θαύματα στα μαλλιά!

4.Κάνε μασάζ!
Το μασάζ στο κεφάλι,είναι πολύ ευεργετικό αφού τονώνει την κυκλοφορία. Για να είναι πιο ευεργετικό το μασάζ πρόσθεσε στο σαμπουάν σου μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο ,δάφνη ή γιασεμί. Μπορείς ακόμη να ρίξεις στην βούρτσα σου μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο και να τα βουρτσίζεις όπως κάνεις συνήθως.

5.Τόνωσε τον οργανισμό σου.
Η διατροφή αλλά και ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει και τα μαλλιά μας.
Το στρες είναι γνωστό ότι επηρεάζει γενικότερα τον οργανισμό. Προσπάθησε να αποβάλεις όσο μπορείς το στρες από την ζωή σου!
Φρόντισε να έχεις μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και αν χρειαστεί για ένα διάστημα μπορείς να πάρεις από φαρμακείο ειδικά συμπληρώματα διατροφής για τα μαλλιά.

6.Μην παίζεις με τα μαλλιά σου.
Έχω δει πολλές γυναίκες από συνήθεια ή από αμηχανία, να χαϊδεύουν συνεχώς τα μαλλιά τους ή την φράντζα τους. Αυτή η συνήθεια είναι ότι χειρότερο για τα μαλλιά! Χωρίς να το καταλαβαίνεις, προκαλείς φθορά και αφυδάτωση,με αποτέλεσμα τα μαλλιά να σπάνε και να κάνουν ψαλίδα!

     Και μερικές ακόμη συμβουλές!

-Πριν κοιμηθείς κάνε μια χαλαρή πλεξίδα για να μην τρίβονται τα μαλλιά πάνω στο μαξιλάρι αλλά και να μην χρειάζεται το πρωί να τα ταλαιπωρείς ώστε να τα ξεμπερδέψεις.

-Προτίμησε τις σατέν μαξιλαροθήκες. Το σατέν σαν ύφασμα, έχει την λιγότερη τριβή με τα μαλλιά!

-Βάλε στις άκρες των μαλλιών σου δαφνέλαιο, και άφησε το όλο το βράδυ. Το δαφνέλαιο βελτιώνει την υφή και την υγεία των μαλλιών.
Το πρωί λούσε κανονικά βάζοντας πρώτα το σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά και μετά να τα βρέξεις. Έτσι θα φύγει η λιπαρότητα τελείως.

-Λούσε σωστά τα μαλλιά σου. Διάβασε τον τρόπο στην παλαιότερη ανάρτηση. Το σωστό λούσιμο!

Καλή επιτυχία και εύχομαι να γίνεις γρήγορα η μακρομαλλούσα που επιθυμείς!