27/10/11

Νύχια: Πως να κάνεις εύκολα σχέδια στα νύχια σου με αυτοκόλλητη ταινία-σελοτέιπ!



Η τεχνική του σελοτέιπ για να κάνουμε σχέδια στα νύχια είναι κάτι που δεν είναι καινούργιο και πολλές κοπέλες που ασχολούνται με το μανικιούρ την χρησιμοποιούν συστηματικά.

Σαν διαδικασία δεν έχει κάποια δυσκολία αρκεί να έχουμε φαντασία και να προσέξουμε κάποια σημεία για να γίνει όμορφο το αποτέλεσμα!

Θα χρειαστείς:

2 βερνίκια νυχιών
Αυτοκόλλητη ταινία ή σελοτέιπ
Ψαλίδι.

Διαδικασία:

Βάφεις αρχικά τα νύχια σου ένα χρώμα και τα αφήνεις να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά!
Στην συνέχεια, ανάλογα με το σχέδιο που θέλεις να κάνεις, κόβεις το σελοτέιπ σε κομμάτια.
Πριν τοποθετήσεις τα κομμάτια σελοτέιπ πάνω στα νύχια σου, κόλλησε τα πάνω στο δέρμα του χεριού σου 2-3 φορές για να φύγει η περισσότερη κόλλα, ώστε μετά όταν τα τραβήξεις για να ξεκολλήσουν από τα νύχια, να μην βγάλουν το χρώμα.

Κόλλησε στο σημείο που θες το σελοτέιπ στο νύχι και πέρασε το δεύτερο βερνίκι πάνω σε όλο το νύχι, καλύπτοντας και το σελοτέιπ.
Μην περιμένεις να στεγνώσει το δεύτερο χρώμα,αφαίρεσε αμέσως το σελοτέιπ για να αποκαλυφθεί το σχέδιο.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις πως γίνεται ένα σχέδιο με συνδυασμό μαύρο και ασημί γκλίτερ.




Αυτό το σχέδιο είναι μια καλή επιλογή όπως αναφέρεται και στο βίντεο ,για να το κάνεις μετά από μέρες όταν το χρώμα στα νύχια σου αρχίζει να ξεφτίζει στις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτοντας το δεύτερο χρώμα στις άκρες, το καμουφλάρεις δημιουργώντας νέο μανικιούρ χωρίς να χρειαστεί να τα ξεβάψεις τελείως!

Φυσικά με την τεχνική του σελοτέιπ μπορείς να κάνεις πολλά σχέδια, αρκεί να
έχεις φαντασία και υπομονή!

Όπως για παράδειγμα, μπορείς να κόψεις το σελοτέιπ σε λεπτές λωρίδες και να χρησιμοποιήσεις 2-3 σε κάθε νύχι για να κάνεις σχέδια όπως στην παρακάτω φωτογραφία , όπου έχει χρησιμοποιηθεί βάση ροζ γκλίτερ,τοποθετήθηκαν μικρές λωρίδες σελοτέιπ και από πάνω μαύρο βερνίκι.
Όταν αφαιρεθούν οι ταινίες θα έχεις το παρακάτω αποτέλεσμα.