19/10/10

Ugg!! Οι μπότες που έκαναν ρεκόρ πωλήσεων τον περασμένο χειμώνα και στην Ελλάδα!!

Μπορεί να θυμίζει επιφώνημα ινδιάνων, αλλά στην πραγματικότητα είναι μπότες με αμέτρητους  υποστηρικτές celebrities και μη, παγκοσμίως και στην Ελλάδα!
Οι UGG κατασκευάστηκαν αρχικά στην Αυστραλία από δέρμα sheepskin (μαλλί και καστόρι αρνιού).Οι φήμες λένε ότι η λέξη Ugg προέρχεται από ένα αυστραλιανό ιδίωμα  (Ugs = Ugly) που σημαίνει άσχημες! Χμ.. Γιατί άραγε;;


Βασικό πλεονέκτημα της μπότας UGG είναι ότι μπορεί να φορεθεί σε όλες τις συνθήκες του καιρού. Η φυσική δράση του δέρματος προβάτων αποτελεί φυσικό ισοθερμικό που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει διατηρώντας τη φυσική θερμοκρασία του, ανεξάρτητα από τις κλιματικές συνθήκες.



Οι αυστραλιανές μπότες UGG κατατάσσονται ανάμεσα στα είδη πολυτελείας διεθνώς και άρχισαν να πωλούνται πρώτη φορά στην χώρα μας με μέση τιμή από 170-260 Ευρώ για τις γυναικείες και ανδρικές και 120 Ευρώ για τις παιδικές τον Σεπτέμβριο του 2009. Υπήρχαν 65 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα  και μέσα σε 3 μήνες εξαντλήθηκαν!


Η συνέχεια στην μόδα αυτή ,ήρθε με την συνεργασία Ugg και τον Jimmy Choo,τον διάσημο μαλαισιανό σχεδιαστή παπουτσιών και αξεσουάρ! Η νέα σειρά ''Ugg & Jimmy Choo'' αποτελείται από 5 νέα σχέδια ,όπου  κοστίζουν από €470-€610!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φαινόμενο UGG εκτός από φανατικούς υποστηρικτές , έχει βρει αντίθετους αρκετούς οικολόγους. Αυτό ευνοεί τους απομιμητές,οι οποίοι πληθαίνουν διεθνώς!  Στην Ελλάδα οι απομιμήσεις της μπότας UGG,έκαναν δυναμική εμφάνιση σε τιμές από 20 ευρώ.Και σε αυτή την περίπτωση,οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν!