21/12/10

Μια ιδέα για να φτιάξεις ένα παλτό ''Chanel'' !

Είχα αναφερθεί ,σε προηγούμενη ανάρτηση,στην τεχνοτροπία του ''κολάζ'' που υιοθετήθηκε φέτος από επώνυμες εταιρίες ρούχων στις νέες τους κολεξιόν.
Είναι μια πολύ ανατρεπτική τάση, όπου οι σχεδιαστές μπορούν να συνδυάσουν διαφορετικού τύπου υφάσματα σε ένα ρούχο, με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει σαν κολάζ από ρούχα.

Κοιτάζοντας λοιπόν κάποια επώνυμα ρούχα, μπορούμε να εμπνευστούμε για να μεταποιήσουμε τα δικά μας, φτιάχνοντας καινούργια και ακολουθώντας την τάση της φετινής μόδας.

Η έμπνευση αυτήν την φορά έρχεται από την τελευταία κολεξιόν της Chanel. Ένα από τα χαρακτηριστικά της συλλογής του οίκου που κυριάρχησε στα παλτό αλλά και σε ολόκληρη την συλλογή ,είναι η γούνα.




Και εδώ φαίνεται καθαρά ότι,λειτούργησε έντονα η λογική του κολάζ! Τα παραπάνω σχέδια μπορούν λοιπόν  να μας δώσουν την ιδέα να φτιάξουμε και εμείς ένα παλτό '' Chanel ''. Αν προσέξετε καλά,τα παλτό αυτά θυμίζουν σακάκι με μια προέκταση από γούνα, στο τελείωμα. 'Ετσι λοιπόν, ένα σακάκι μπορούμε να το μετατρέψουμε σε ένα παλτό αν αυξήσουμε το μήκος του, προσθέτοντας γούνα και κάνοντας επιπλέον το ίδιο πράγμα και στο τελείωμα από τα μανίκια!

Η ανακύκλωση ρούχων δεν είναι πάντα μόνο ανάγκη,είναι δημιουργία και φαντασία!
Δώστε νέα ζωή στα παλιά σας ρούχα και η μόδα θα σας επιβραβεύσει!
Αν θέλετε να θυμηθείτε την τάση του κολάζ δείτε  εδώ.