10/5/12

Μείωσε την Κυτταρίτιδα με Σπιτικές Θεραπείες!





Η Κυτταρίτιδα είναι ο εχθρός κάθε γυναίκας! Και μάλιστα δεν κάνει διακρίσεις, επισκέπτεται τόσο τα σώματα με παραπανίσια κιλά όσο και τις πιο λεπτές σιλουέτες!

Λίγο πριν βγούμε στην παραλία, κάθε χρόνο αρχίζει ο αγώνας για να μπορέσουμε να μειώσουμε την κυτταρίτιδα, ώστε να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση φορώντας το μαγιό μας.

Δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός! Κυτταρίτιδα έχουν όλες οι γυναίκες, ακόμη και αυτές με τις πιο τέλειες αναλογίες, απλά κάποιες έχουν περισσότερη και κάποιες λιγότερη.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν αμέτρητα προϊόντα που υπόσχονται μείωση της κυτταρίτιδας και της λεγόμενης όψης φλοιού πορτοκαλιού. Όπως επίσης και σε ινστιτούτα ομορφιάς υπάρχουν ειδικές θεραπείες καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.

Παρακάτω, θα δεις κάποιους τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με σπιτικές συνταγές, που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου χωρίς να ξοδέψεις χρήματα!


Θυμάρι



Θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ, 2 κουταλάκια ξηρό θυμάρι.


Διαδικασία: Ανέμιξε όλα τα υλικά και κάνε κυκλικό μασάζ από κάτω προς τα πάνω στις περιοχές που υπάρχει κυτταρίτιδα . Τύλιξε τα πόδια και τους γλουτούς με διαφανή μεμβράνη για 1 ώρα.


Καφές Φίλτρου


Θα χρειαστείς: Ένα γάντι απολέπισης, ή μια λούφα, ζεστό νερό και το καφέ φίλτρου που έχει απομείνει στο φίλτρο της καφετιέρας σου.

Διαδικασία: Κάνε μασάζ με το γάντι ή με την λούφα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω,αφού το βρέξεις με ζεστό νερό.Το δέρμα σου θα πρέπει να κοκκινίσει , σημάδι ότι έχει αναπτυχθεί υπεραιμία.
Στην συνέχεια πάρε τον καφέ και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 5 λεπτά.
(Μπορείς να κάνεις το ίδιο χρησιμοποιώντας το κατακάθι από τον ελληνικό καφέ σου.)



Scrub καφέ


Θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ, 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Διαδικασία: Ανέμιξε όλα τα υλικά και κάνε μασάζ στις περιοχές που υπάρχει κυτταρίτιδα για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Μασάζ το Θαυματουργό.

Ακόμη και αν χρησιμοποιείς ειδικό προϊόν για την κυτταρίτιδα, έχει σημασία ο τρόπος που το εφαρμόζεις Το μασάζ είναι η καλύτερη θεραπεία κατά της της κυτταρίτιδας και γιαυτό φρόντισε να κάνεις πάντα μασάζ πριν εφαρμόσεις το προϊόν σου αλλά και καθώς το απλώνεις στο δέρμα σου.

Επιπλέον ,μετά το μπάνιο σου άπλωσε στο βρεγμένο δέρμα σου  baby oil και κάνε μασάζ επιμένοντας στις περιοχές που υπάρχει έντονη κυτταρίτιδα. Να κάνεις κινήσεις πάντα από κάτω προς τα κάτω.

Ένας ακόμη τρόπος ευεργετικού μασάζ κατά της κυτταρίτιδας είναι το μασάζ με ειδικές πλαστικές βεντούζες. Υπάρχουν πολλά ινστιτούτα που εφαρμόζουν αυτήν την τεχνική με πολύ καλά αποτελέσματα. Με αυτού του είδους το μασάζ, η πίεση φτάνει σε βαθύτερα στρώματα και σπάει τα λιποκύτταρα που είναι εγκλωβισμένα και δημιουργούν την όψη φλοιού πορτοκαλιού.


Παρατηρήσεις:

Φρόντισε να αποκτήσεις μια πιο υγιεινή διατροφή,πίνε αρκετό νερό, μείωσε το κάπνισμα και το αλκοόλ, βάλε το περπάτημα στην καθημερινότητα σου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας θα την μειώσουν αισθητά.

Η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται ποτέ τελείως, ακόμη και αν μια περίοδο μειωθεί, μπορεί να εμφανιστεί και πάλι.