27/9/12

DIY: Πως να φτιάξεις αρωματικά Άλατα μπάνιου!





Τα άλατα μπάνιου μπορούν να μετατρέψουν το συνηθισμένο μπάνιο σου σε μια χαλαρωτική και ευεργετική διαδικασία, όπως περίπου θα απολάμβανες σε ένα SPA.

Το να φτιάξεις μόνη σου άλατα μπάνιου είναι μια εύκολη διαδικασία και παράλληλα μια ωραία ιδέα ακόμη για δώρο σε μια φίλη σου.

Ακόμη αν τα τοποθετήσεις τα άλατα σε μια γυάλα σε ένα σημείο στο μπάνιο σου θα δώσει μια χαλαρωτική νότα με το άρωμα τους αλλά επιπλέον και μια ωραία διακοσμητική πινελιά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κούπα χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 κούπα άλατα Epsom (γνωστά και ως Θειικό μαγνήσιο )
10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή όποιο άλλο της επιλογής σου)
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)




Διαδικασία:
Ανακατεύεις τα δυο ειδών άλατα σε μια κούπα και προσθέτεις τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο,συνεχίζοντας να ανακατεύεις πάλι καλά το μείγμα.
Στην συνέχεια, αν θες να τα χρωματίσεις, ρίχνεις 2 σταγόνες μόνο, από το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν ρίξεις κόκκινο τότε τα άλατα θα έχουν μια απαλή ροζ απόχρωση.

Τοποθέτησε τα άλατα σε ένα γυάλινο βάζο και όταν θες να τα χρησιμοποιήσεις ρίξε 1-2 κουταλιές στην μπανιέρα σου, ή ακόμη αν θες να κάνεις ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο ρίξε στο νερό ,1  κουταλιά από τα άλατα.



Παρατηρήσεις :


1.Μέσα στο βάζο που θα βάλεις τα άλατα μπορείς να προσθέσεις ακόμη και λουλουδάκια λεβάντας ή ακόμη και ροδοπέλατα.

2.Τα άλατα Epsom θα τα βρεις σε φαρμακεία ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Μπορείς ακόμη και να τα παραγγείλεις online. Μια μεγάλη συσκευασία συνήθως δεν ξεπερνά τα 3 €.
Τα  άλατα Epsom απορροφούνται από την επιδερμίδα και καταπολεμούν δερματικούς ερεθισμούς και μυκητιάσεις, είναι πλούσια σε Μαγνήσιο, αντιμετωπίζουν τα "πρηξίματα" στα πόδια και αφαιρούν τις τοξίνες από την επιδερμίδα.
3.Αν δεν θες να χρωματίσεις τα άλατα μπορείς να παραβλέψεις τελείως το χρώμα ζαχαροπλαστικής από την συνταγή.


4.Αν θες να είναι πιο έντονο το άρωμα των αλάτων ρίξε περισσότερες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο.