28/9/12

Νέα εποχή στα Πλεκτά της Benetton Φθινόπωρο Χειμώνας 2012-2013





Ως παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή των πλεκτών, η United Colors of Benetton φέρνει την επανάσταση για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012-2013 με μια σειρά από πλεκτά βασισμένα σε τεχνικές προηγμένης τεχνολογίας.

Η Benetton είναι ένα εμπορικό σήμα συνώνυμο τόσο με τα χρώματα, όσο και με τα πλεκτά. Από την ίδρυσή της το 1960 είναι πρωτοπόρος και με την έναρξη της χειμερινής σεζόν καινοτομεί ξανά. Η πρώτη κολεξιόν του σχεδιαστή You Nguyen για την μάρκα είναι μια ανάκτηση της βαριάς κληρονομιάς στα πλεκτά. Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας επιτρέπει τη δημιουργία χειροποίητων πλεκτών ποιότητας σε προσιτή τιμή, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά και αξιόλογα νήματα,


Για τις γυναίκες η συλλογή των ιδιαίτερων πλεκτών αποτελείται από μια μεγάλη γκάμα με πουλόβερ και φορέματα από αραχνοΰφαντο βαμβάκι, μοχέρ και μετάξι. Οι νέες πλεκτομηχανές δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται διαφορετικών ειδών νήματα στο ίδιο ρούχο, προσδίδοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα υφής και σχεδίου. Κάτι που μέχρι σήμερα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μόνο με το χέρι.



Για τους άνδρες το μαλλί παίρνει το κεντρικό ρόλο στη γκαρνταρόμπα τους. Τα σακάκια στολίζονται με πλεκτές λεπτομέρειες και συνοδεύονται από χοντρόπλεκτα κασκόλ. Τα πουλόβερ και οι ζακέτες έχουν δημιουργηθεί από την νέα τεχνική μίξης νήματος δίνοντας μοναδικά σχέδια.

Για τη United Colors of Benetton η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012-13 βρίσκεται στο σημείο όπου η τεχνολογία συναντά την παράδοση του αργαλειού.

Πρόκειται για μια συλλογή όπου τα κλασικά χειροποίητα πλεκτά που φοριούνταν για μια ζωή, εναρμονίζονται με τις τάσεις του 2012.
Η ένωση της δεξιοτεχνίας του παρελθόντος με το πνεύμα του σήμερα σε προσιτή τιμή, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής των πλεκτών και ολόκληρης της high street μόδας.