17/10/12

DIY: Πως να φτιάξεις ένα κολιέ κολάρο-γιακά.





Το απόλυτο trend της σεζόν στα Αξεσουάρ είναι το κολιέ κολάρο-γιακάς.
Το έχουν φορέσει ήδη οι περισσότερες fashionistas και είναι ένα αξεσουάρ που μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλούς τρόπους!

Πάνω από πουλόβερ, με πουκάμισο (κάτω ή πάνω από το γιακά), σαν ένα κανονικό κολιέ όπως θα το συνδύαζες με ένα top ή ακόμη και φόρεμα!

Αν και θα βρεις αμέτρητα σχέδια στην αγορά, η Μοντέρνα Σταχτοπούτα σου προτείνει να μπεις στην διαδικασία να το φτιάξεις μόνη σου!



Τα DIY δεν είναι απλά διασκεδαστικά, αλλά στοιχίζουν σχεδόν ελάχιστα αφού τα περισσότερα υλικά τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας. Η ανακύκλωση - μεταποίηση υλικών και ρούχων είναι μια δημιουργική διαδικασία και πάνω από όλα πολύ οικονομική!

Παρακάτω θα δεις δυο τρόπους για να φτιάξεις ένα κολιέ κολάρο-γιακά.



Τρόπος 1.

trinketsinbloom.com



Παλιό Πουκάμισο.

Έχει στην ντουλάπα σου κάποιο παλιό πουκάμισο που δεν χρησιμοποιείς;

Κόψε τον γιακά από το πουκάμισο και στόλισε το κολάρο με διακοσμητικά κρύσταλλα, τρουκς, κουμπιά ή δαντέλα.

Στερέωσε τα διακοσμητικά στοιχεία με κλωστή και βελόνι ή ειδική κόλλα για ύφασμα.

Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

Δες στο παρακάτω βίντεο την τεχνική.





Τρόπος 2
.

theplumverbena.com
Βρες ένα κομμάτι ύφασμα, και με την βοήθεια ενός χάρτινου πατρόν που μπορείς μόνη σου να φτιάξεις, κόψε το σχήμα που θα έχει το κολιέ γιακάς.

Στην συνέχεια διακόσμησε το ύφασμα με πέτρες, κρύσταλλα, κουμπιά ή ότι φανταστείς. Σκέψου ότι τα περισσότερα υλικά μπορείς να τα βρεις από παλιά σου σπασμένα κοσμήματα σπασμένα ή που δεν χρησιμοποιείς πλέον.

Για να κάνεις το κολιέ σου να κλείνει, πάρε μια παλιά αλυσίδα σου και αφού την κόψεις στην μέση στερέωσε την κάθε άκρη πάνω στο υφασμάτινο κολιέ σου  με κλωστή .

Την διαδικασία θα την δεις στο παρακάτω βίντεο.