9/12/12

Νύχια: Πως να κάνεις πανεύκολα Αφηρημένα σχέδια με μια οδοντογλυφίδα.





Σε παλαιότερες αναρτήσεις στην Μοντέρνα Σταχτοπούτα είχαμε αναφερθεί για το Water marbling ή αλλιώς όψη μαρμάρου, την τεχνική όπου μπορείς να κάνεις αφηρημένα σχέδια πάνω σε νερό και μετά να τα μεταφέρεις πάνω στα νύχια σου.

Αν θες να δεις όλες τις αναρτήσεις σχετικές με την διαδικασία αλλά και όλα τα μυστικά για την τεχνική Marble κάνε κλικ εδώ,   εδώ και εδώ.

Το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Υπάρχει όμως και ένας ακόμη πιο απλός τρόπος που μπορείς να κάνεις σχέδια που μοιάζουν με την τεχνική του marbling χωρίς να χρησιμοποιήσεις νερό, αλλά κατευθείαν πάνω στα νύχια σου.

Θα χρειαστείς μόνο βερνίκια νυχιών και μια οδοντογλυφίδα.

Διαδικασία.

Πέρνα αρκετή ποσότητα (2 στρώσεις) από βερνίκι πάνω στο νύχι σου που θα χρησιμοποιήσεις σαν βάση χωρίς να έχεις περάσει όμως base coat πριν.
Αμέσως χωρίς να περιμένεις να στεγνώσει το βερνίκι τοποθέτησε τα άλλα βερνίκια σε διάφορα σημεία και στην συνέχεια με μια οδοντογλυφίδα ανέμιξε τα χρώματα ώστε να κάνεις τα αφηρημένα σχέδια.

Αφού στεγνώσουν τα νύχια σου πέρνα με ένα γυαλιστικό top coat.

Παρατηρήσεις:
Το μυστικό για να πετύχεις το σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσεις βερνίκια που δεν στεγνώνουν γρήγορα, να τοποθετήσεις αρκετή ποσότητα από το κάθε βερνίκι και τέλος η οδοντογλυφίδα να κινηθεί συνεχόμενα πάνω στο νύχι.

Για να δεις και στην πράξη τον τρόπο, δες τα 2 βίντεο με την διαδικασία.